Millainen on Pomarkku?

Pomarkussa et ole yksin – olet yksi meistä

Tämä vireä ja idyllinen n.2000 asukkaan kunta tarjoaa lämminhenkisen ja turvallisen ympäristön elämälle. Sen viihtyisä miljöö ja eloisa yhteisöllisyys tekevät siitä täydellisen paikan ihmisen kokoiselle elämälle. Tämä on idyllinen kotikylä, jossa sympaattinen yhteisö toivottaa jokaisen tervetulleeksi avosylin. Täällä elämä on aktiivista ja eloisaa, mutta samalla rauhallista ja rentoa. Kaikessa on mukana ripaus huumoria ja pilkettä silmäkulmassa, mikä tekee arjesta kevyempää ja iloisempaa. Tämä on paikka, jossa voit löytää sydämesi kodin ja elää täyttä elämää yhteisön tuella ja ystävällisyydellä. Arvomme ovat yhdessä toimiva, luonnollisesti lähellä ja huomiseen katsova.

Yhdessä toimiva

Meillä päin ei tarvitse kahdesti pyytää apuun. Pomarkkulaisena tiedämme, että yhteinen menestys on yhteisen työn tulos. Kaveria lykitään eteenpäin vaikka mimmoisessa myrskyssä. Meille yhteistyö ei ole uhka vaan mahdollisuus. Olemme avoimia, yhteistyökykyisiä ja yhteisöllisiä. Pienessä kunnassa yhteistyö on välitöntä. Toimimme aktiivisina toimijoina eri yhteistyöverkoissa niin kunnan sisällä, alueellisesti kuin kansainvälisestikin. Kuntana olemme mahdollistaja ja tuomme eri alojen toimijat yhteen ja kannustamme ennakkoluulottomiin yhteistyökokeiluihin ja -rakenteisiin.

Luonnollisesti lähellä

Lähellä tarkoittaa lämminhenkisyyttä, aitoutta ja välittömyyttä idylliä ja viihtyisää tunnelmaa. Se on asenne ja tapa olla toistemme kanssa. Se on palvelua, ystävyyttä ja kumppanuutta, aitoa kiinnostusta toisesta ja lämmintä läsnäoloa. Pomarkussa ollaan  lähellä yrittäjää, autamme ja tuemme. Lähellä tarkoittaa myös fyysistä läheisyyttä. Palvelut ovat lähellä ja ne saadaan nopeasti. Isommankin kaupungin palvelut ovat ihan kivenheiton päässä, Poriin on vain 25 kilometriä. Luonnollisesti viittaa myös meille tärkeään luontoon, joka tarjoaa meille ainutlaatuista kauneutta, arjen hyvinvointia ja liikkumisen ja harrastamisen mahdollisuuksia. Olemme kasvaneet osaksi ympäröivää luontoa ja osaamme nauttia siitä. Pomarkussa suomalaisen luonnon kauneus avautuu täydessä loistossaan – järviä, jokia, laajoja soita ja metsiä, jotka huokuvat erämaan rauhaa.

Huomiseen katsova

Pomarkku on avoin uusille ajatuksille, ihmisille ja ilmiöille. Täällä suhtaudutaan uteliaisuudella muutoksiin ja mahdollisuuksiin tartutaan avoimin mielin, eikä epäonnistumisia murehdita. Päätökset tehdään huomista ja tulevia sukupolvia silmälläpitäen, eikä peräpeiliin ehditä vilkuilla, kun koko ajan kehitetään uutta ja mielekästä toimintaa koko kuntayhteisölle. Olemme proaktiivinen toimija. Huomiseen katsova tarkoittaa meille innovoivaa ja ideoivaa kulttuuria ja uudistumista sekä kestävää ajattelua ja toimintaa. Saadaan tästä taloushyötyjäkin, Pomarkku on etukenossa ja käyttää ketterästi ja dynaamisesti hoksottimia kasvulle.

Täällä yhteistyö ja yhteisöllinen henki kukoistavat, ja palvelut ovat helposti ja nopeasti kaikkien ulottuvilla. Pomarkku sijaitsee Luoteis-Satakunnassa valtatie 23:n varressa vain 25 km päässä Porista ja Kankaanpäästä.

Luonnonläheisyys tuo elämään rauhaa ja luonnollisuutta tehden tästä kunnasta paikan, jossa jokainen kokee olevansa kotonaan.

Juuremme

Pomarkun juuret ulottuvat 1500-luvulle. Aikojen saatossa maatalousvaltainen kunta on kasvanut monen yrityksen kotipaikaksi. Yli sadan teollisuus- ja palveluyritysten sijoittuminen on ahkerien ihmisten ja kunnan edullisen sijainnin ansiota.

Pomarkun kirkon kylä on vanhoine rakennuksineen yksi Suomen parhaiten säilyneitä vanhoja maaseututaajamia.

Pomarkussa, kahden kirkon kylässä, historia ja luonto kohtaavat harmoniassa. Vanha puukirkko, joka on vuodelta 1802, huokuu tarinoita seinämaalauksissaan ja kertoo ajan patinoimaa viisautta erikoisesta saarnatuolistaan. Sen vieressä seisoo vuonna 1921 rakennettu jyhkeä kivikirkko. Kauniit kirkot, historiallinen kylänraitti, Pomarkunjoen pauhaava koski ja ainutlaatuinen kivisilta muodostavat Pomarkun kirkonkylän uniikin tunnelman.

Hyvät palvelut

Kunnan peruspalvelut ovat helposti kuntalaisten saavutettavissa. Kunnan laadukas varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio ovat kunnan ehdottomia helmiä. Monipuoliset yksityiset palvelut täydentävät kunnan palveluja. Pomarkku antaa mahdollisuudet monipuoliseen harrastustoimintaan. Kunnassa toimii vireitä urheiluseuroja, kuoroja, soittokuntia ja muita yhdistyksiä. Kunnalliset vapaa-aikapalvelut ovat korkeatasoiset ja monipuoliset.

Siirry takaisin sivun alkuun