LiikU Haastepyöräily -kampanja käynnistyy vappuna

LiikUn haastepyöräilykampanja tukee Euroopan parlamentin ja komission pyrkimystä kaksinkertaistaa pyöräilykilometrit vuoteen 2030mennessä Pyöräilyaktivistit ovat ottaneet ilolla vastaan EU:n sitoumuksen tehdä Euroopasta pyöräily-ystävällisempi, tunnustaen pyöräilyn terveys- ja ympäristöhyödyt. EU-maat ovat sitoutuneet parantamaan pyöräilyinfrastruktuuria ja turvallisuutta sekä edistämään siirtymistä autoliikenteestä pyöräilyyn. Euroopan pyöräilyjulistus, joka allekirjoitettiin Brysselissä 3.4.2024, nähdään merkittävänä askeleena EU:n liikennepolitiikassa. Euroopan parlamentti ja komissio ovat […]

LiikUn haastepyöräilykampanja tukee Euroopan parlamentin ja komission pyrkimystä kaksinkertaistaa pyöräilykilometrit vuoteen 2030mennessä

Pyöräilyaktivistit ovat ottaneet ilolla vastaan EU:n sitoumuksen tehdä Euroopasta pyöräily-ystävällisempi, tunnustaen pyöräilyn terveys- ja ympäristöhyödyt. EU-maat ovat sitoutuneet parantamaan pyöräilyinfrastruktuuria ja turvallisuutta sekä edistämään siirtymistä autoliikenteestä pyöräilyyn. Euroopan pyöräilyjulistus, joka allekirjoitettiin Brysselissä 3.4.2024, nähdään merkittävänä askeleena EU:n liikennepolitiikassa. Euroopan parlamentti ja komissio ovat myös tukeneet pyrkimystä kaksinkertaistaa pyöräilykilometrit vuoteen 2030 mennessä. Julistus tunnustaa ensimmäistä kertaa pyöräilyn tärkeäksi osaksi Euroopan liikkuvuuspolitiikkaa.

LiikUn Haastepyöräily -kampanjaa on järjestetty Satakunnassa jo yli 30 vuoden ja Varsinais-Suomessakin yli 20 vuoden ajan. Kampanjan tavoitteena on ollut kannustaa pyöräilyyn matalalla kynnyksellä, sekä lisätä tietoa pyöräilyn terveys- ja ympäristöhyödyistä. Nykymuotoinen kampanja on kerännyt viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 22 miljoonaa kilometriä.

– Kampanja on yksi erinomainen tapa tukea Euroopan parlamentin ja komission tavoitetta kaksinkertaistaa pyöräilykilometrit vuoteen 2030 mennessä. Se vaatii toimia ja yhteistyötä niin kuntatasolla kuin maakunnissa olosuhteiden kehittämisessä, viestinnän edistämisessä, palveluiden tukemisessa, toteaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Kampanja kannustaa kaikenikäisiä sekä -tasoisia lounaissuomalaisia liikkumaan ja tietojen kerääjänä toimii maksuton Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella.

LiikU Haastepyöräily -kampanja käynnistyy vappuna

LiikU Haastepyöräily -kampanja järjestetään 1.5.-23.6.2024 ja kirjauksia voi tehdä pyöräillen eri pyörillä kuten, sähköpyörä, maastopyörä, citypyörä, hybridipyörä, cyclocrosspyörä, laatikko-pyörä, soveltavan liikunnan pyörät, tandempyörä, kickbike omien kilometritavoitteiden mukaan.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään sovelluksen kautta, joka lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin. Nettisivuilta voi tarkistaa kuntien suoritusmäärät reaaliajassa. Osassa kunnista on käytössä pyöräilykortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Kannattaa myös seurata oman kunnan ohjeita.

LiikU Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play – tai App Store -mobiilikaupoista ja se löytyy myös nettiversiona. Tarkemmat tiedot löytyvät tästä.

Lisätietoja: Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo, p.050-5360334, juha.koskelo@liiku.fi tai Mika Grönman, p. 041 731 3194, mika.gronman@pomarkku.fi

Siirry takaisin sivun alkuun