Liikuntapaikat

Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa liikuntapolitiikan kehittämisestä ja säädösvalmistelusta. Liikuntapolitiikalla edistetään kansalaisten terveyttä, kuntoa ja yleistä hyvinvointia sekä tuetaan lasten ja nuorten kehitystä ja ikäihmisten toimintakykyä. Kunnat vastaavat liikuntapaikoista ja niiden tarjonnasta alueellaan. Valtion liikuntaneuvosto arvioi valtionhallinnon toimien vaikutuksia, tekee ehdotuksia liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä.
Pomarkussa käytetyimmät liikuntapaikat kesäaikana ovat keskusurheilukenttä, jonka uudehko hiekkatekonurmi tarjoaa erinomaiset olosuhteet varsinkin pesäpalloon. Aseman valaistu kuntorata 2,2 km:n kuntorata on kunto- ja terveysliikkujien ahkerassa käytössä. Kuntoradan alueella sijaitsee myös suosittu frisbeegolfrata. Granrothin tien nurmipintainen jalkapallokenttä on nykyään lähinnä kuntofutaajien käytössä.Kunnan yleiset uimarannat sijaitsevat Pikku-Valkjärvellä, Isojärvellä (Kerimannin ranta) sekä Kirkonkylässä Kylänlahdella.
Talvisin aseman kuntorataa kiertävät niin perinteisen kuin luistelutyylin hiihtäjät. Maastolatuja ylläpidetään, lumitilanteesta riippuen elämysrautatiellä välillä Honkakoski – Keskisjoki, Isonevan soidensuojelualueella sekä Tuunajärvellä. Jääurheilijoille on tarjolla Kirkonkylän kaukalo sekä yleisluistelualueet Kirkonkylän koulun kentällä ja Tuunajärvellä. Retkiluistelu on mahdollista Isojärvellä, jonne aurataan erilaisia luistelureittejä jää- ja lumitilanteesta riippuen.

Hyvinvointikoordinaattori
Mika Grönman
p.041 731 3194
mika.gronman(at)pomarkku.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivulla olevat linkit ja pdf-tiedostot avautuvat uuteen ikkunaan.

Avustusten jakoperusteet 2024
Pyöräilykartta  (päivitetty 21.3.2023)
Liikunta talvella -kampanja