E-kirjasto

E-kirjastoa käytetään sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Nyt käytössä oleva Ellibs-palvelu jatkaa kesäkuun 2024 loppuun saakka. Ellibsin e- ja äänikirjojen valikoima kuitenkin pienenee jatkuvasti. Kirjastokorttia ei tarvita, vaan E-kirjastopalveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. Jos asiakkaalla ei ole käytössään vahvaa tunnistautumista, hän voi tulla tekemään rekisteröinnin kirjastoon. Kirjastossa tapahtuvaa rekisteröintiä varten tarvitaan henkilöllisyystodistus ja sähköpostiosoite. E-kirjastoon tulee aineistoja […]

E-kirjastoa käytetään sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Nyt käytössä oleva Ellibs-palvelu jatkaa kesäkuun 2024 loppuun saakka. Ellibsin e- ja äänikirjojen valikoima kuitenkin pienenee jatkuvasti.

Kirjastokorttia ei tarvita, vaan E-kirjastopalveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. Jos asiakkaalla ei ole käytössään vahvaa tunnistautumista, hän voi tulla tekemään rekisteröinnin kirjastoon. Kirjastossa tapahtuvaa rekisteröintiä varten tarvitaan henkilöllisyystodistus ja sähköpostiosoite.

E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi kuitenkin totuttuun tapaan tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee tarjolle viikoittain.

E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Kaikki Satakunnan kunnat ovat liittyneet E-kirjastoon. Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Yleisten kirjastojen työntekijöistä koostuvat työryhmät vastaavat aineistohankinnoista ja sovelluksen etusivun näkymästä sekä suunnittelevat käyttäjäkoulutusta ja viestintää.

Siirry takaisin sivun alkuun