Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa liikuntapolitiikan kehittämisestä ja säädösvalmistelusta. Liikuntapolitiikalla edistetään kansalaisten terveyttä, kuntoa ja yleistä hyvinvointia sekä tuetaan lasten ja nuorten kehitystä ja ikäihmisten toimintakykyä. Kunnat vastaavat liikuntapaikoista ja niiden tarjonnasta alueellaan. Valtion liikuntaneuvosto arvioi valtionhallinnon toimien vaikutuksia, tekee ehdotuksia liikunnan kehittämiseksi sekä antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä.
Pomarkussa käytetyimmät liikuntapaikat kesäaikana ovat keskusurheilukenttä, jonka uudehko hiekkatekonurmi tarjoaa erinomaiset olosuhteet varsinkin pesäpalloon. Aseman valaistu kuntorata 2,2 km:n kuntorata on kunto- ja terveysliikkujien ahkerassa käytössä. Kuntoradan alueella sijaitsee myös suosittu frisbeegolfrata. Granrothin tien nurmipintainen jalkapallokenttä on nykyään lähinnä kuntofutaajien käytössä.Kunnan yleiset uimarannat sijaitsevat Pikku-Valkjärvellä, Isojärvellä (Kerimannin ranta) sekä Kirkonkylässä Kylänlahdella.
Talvisin aseman kuntorataa kiertävät niin perinteisen kuin luistelutyylin hiihtäjät. Maastolatuja ylläpidetään, lumitilanteesta riippuen elämysrautatiellä välillä Honkakoski – Keskisjoki, Isonevan soidensuojelualueella sekä Tuunajärvellä. Jääurheilijoille on tarjolla Kirkonkylän kaukalo sekä yleisluistelualueet Kirkonkylän koulun kentällä ja Tuunajärvellä. Retkiluistelu on mahdollista Isojärvellä, jonne aurataan erilaisia luistelureittejä jää- ja lumitilanteesta riippuen.

Yhteystiedot

Hyvinvointikoordinaattori
Reijo Peltomaa
p. 040 523 7758
reijo.peltomaa(at)pomarkku.fi
Frisbeekarttateline

 

 

 

 

OTA PYÖRÄILYHAASTE VASTAAN!

Perinteinen Satakunnan Haastepyöräily alkaa Vappuna ja päättyy 31.8. Katso kirjauspisteet Pomarkun pyöräilykartta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Haastepyöräilyn säännöt ja nettikirjauksen ohjeet löydät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily (linkki avautuu ikkunaan). Kaikkien kirjauksia tehneiden kesken arvotaan palkintoja.

 

Honkakosken Kiri (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
Pomarkun Pyry (linkki avautuu uuteen ikkunaan)
Pomarkun Ura (linkki avatuu uuteen ikkunaan)
Frisbeekartta (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)
Kaukalon käyttövuorot (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)
Pyöräilykartta Päivitetty 23.3.2020 (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)
Lapsiperheiden palveluopas (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)