Pomarkun kirjaston pehmoeläimet kirjastoasiakkaina

Kirjastopalvelut

Sivulla oleva linkki avautuu uuteen ikkunaan.

(Päivitetty 30.12.2021)

Pomarkun kunnanvirastolla kirjaston käyttö on rajatusti mahdollista. Kirjaston ja kunnanviraston käyttäjiä kehotetaan edelleen maskin käyttöön ja turvavälien pitämiseen muihin tilan käyttäjiin.

(Päivitetty 10.12.2021 klo 21)

Koronapassi laajasti käyttöön Pomarkun kunnan palveluissa 11.12.2021

Pomarkun kunta ottaa koronapassin laajasti käyttöön omissa palveluissaan sekä yleisötilaisuuksissaan 11.12.2021. Passi tulee ottaa käyttöön kunnan sisäliikuntapaikoilla ja kunnan järjestämissä yleisötilaisuuksissa.

Passin käyttöönotto perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston viimeisimpään päätökseen kieltää Satakunnan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Aiemmin kielto koski yli 50 hengen tilaisuuksia. Rajoitus on voimassa 10.–31.12. 2021.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten Pomarkussa kuntosaleja ja sisäliikuntatiloja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotiloja.

Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia, jonka perusteella 11.12.2021 alkaen kaikki kunnan sisäliikuntapaikat ja muut kulttuuri- ja esitystilat ottavat koronapassin käyttöön.

AVIn päätöksen mukaisesti koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Tämän vuoksi esimerkiksi kirjastojen ja nuorisotiloissa koronapassia ei oteta käyttöön. Passia kuitenkin edellytetään, mikäli kyseisissä tiloissa järjestetään yli 20 hengen yleisötilaisuuksia. Näissä tilaisuuksissa passia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei kuitenkaan estä harrastamista, vaan toimintaa voi AVIn mukaan edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä, esimerkiksi rajoittamalla vanhempien oleskelua lasten harrastustiloissa.

Liikuntapaikkojen seurakäytön osalta jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että jokaisella heidän vuoroilleen saapuvat toimijalla ja yli 16-vuotiaalla harrastajalla on koronapassi.

Liikuntatilojen käyttörajoitukset eivät koske päiväkotia eivätkä koulua.

Monitoimihallin käyttö on mahdollista ainoastaan niille ryhmille, jotka ottavat käyttöön koronapassin. Ryhmän täytyy laatia suunnitelma koronapassin käytöstä.

Kuntosalissa kokoontuvilta liikuntaryhmiltä edellytetään koronapassin käyttöönottoa. Ryhmän täytyy laatia suunnitelma koronapassin käytöstä.

Hyvinvointitoimen arvion mukaan kuntosalin ollessa yleisesti avoinna kuntosalitiloja käyttää samaan aikaan alle kymmen henkilöä, ja näin ollen kuntosalin yleisesti avoimiin käyttöaikoihin ei toistaiseksi tule koronatilanteesta johtuvia rajoituksia.

Edellä mainitut määräykset tulevat voimaan lauantaina 11.12.2021 ja ne ovat voimassa 31.12.2021 saakka.

Linkki Lounais-Suomen Avin tiedotteeseen 9.12.2021: Avin tiedote

 

Kirjastossa saat tietoa ja elämyksiä kirjoista, musiikista, elokuvista, lehdistä, peleistä ja tietokannoista. Kirjastossa tiedon hakemisen lisäksi voit lainata aineistoa myös kotiisi, lukea ja kuunnella e-kirjoja ja e-äänikirjoja, osallistua lukupiiriin tai satutunneille sekä digitoida omaa aineistoasi; skannata, muokata ja tallentaa valokuvat, diat ja negatiivit digitaaliseen muotoon. Tiloissamme voit opiskella, tehdä etätyötä, pelata lautapeleillä, kuunnella musiikkia tai lukea lehtiä eMagz- verkkopalvelun, E-lehtipalvelu Zinion tai ePressin kautta. Kirjastomme tarjoaa asiakkailleen julkiseen käyttöön langattoman WLAN – verkon ja asianmukaiset tietokoneet. Kirjastossamme järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastomme on mukana maakunnallisessa Satakunnan kirjastojen yhteisjärjestelmässä Satakirjastot, joka on Satakunnan kirjastojen yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta.

Kulttuuripalvelut

Kun haluat tuoda Pomarkun taidepuistoon taidetta, otathan yhteyttä Elena Iso-Ojaan p. 044 550 5642.

Toiminta-avustusten jakosääntö 

Pomarkun kunnankirjasto
Vanhatie 14, 29630 Pomarkku
p. 044 750 1170
kirjasto(at)pomarkku.fi

Kirjaston palvelupäällikkö
Elena Iso-Oja
p. 044 550 5642
elena.iso-oja(at)pomarkku.fi
Kirjasto- ja kulttuuripalvelut

Toimistosihteeri
Pirjo Schulze
p. 02 550 5666
pirjo.schulze(at)pomarkku.fi
Neuvonta-ja yhteispalvelupiste sekä kirjasto

Kirjaston aukioloajat
ma, ti ja to klo 10-17
ke klo 10-18
pe klo 10-14
Aattopäivinä kirjasto suljetaan klo 16!