Pomarkun kunta pyrkii takaamaan verkkosivupalveluiden saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) annetun lain mukaisesti. Laki pohjautuu EU:n Saavutettavuusdirektiiviin (siirtyy uudelle sivustolle). Lain tarkoituksena on edistää digitaalisten palvelujen saatavuutta ja parantaa jokaisen mahdollisuuksia käyttää yhdenvertaisesti digitaalisia palveluja.

Selosteen perusteet


Tämä seloste koskee sivustoa www.pomarkku.fi. Tämän selosteen perusteena toimii syyskuussa 2020 suoritettu saavutettavuusarviointi. Arvioinnin teki Aarnikukko Oy. Testauksessa arvioitiin teknisen toteutuksen esteettömyys, sivujen rakenne sekä sisällön saavutettavuus ja ymmärrettävyys. Testaus perustui WCAG 2.1 – saavutettavuusstandardiin, jota täydensi testaajien monivuotinen ja laaja henkilökohtainen kokemus verkkopalvelujen saavutettavuudesta ja erityisesti näkövammaisten apuvälineohjelmistoista.

Arvioinnissa käytetyt sovellukset ja mobiililaitteet:

  • Windows10: Firefox, Edge ja Google Chrome sekä ruudunlukuohjelmat Jaws2020, NVDA2019.3.1
  • iOS 13.6.1, iOS 14.0 (iPhone8, iPad 2019): Safari-selain, ruudunlukuohjelma VoiceOver
  • Android 10, (Nokia 7.2): Google Chrome-selain, ruudunlukuohjelma TalkBack

Saavutettavuuden tilanne


Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

 

Ei-saavutettava sisältö


Jäljempänä mainitut kriteeristönpuutteet eivät ole tällä hetkellä saavutettavuuskriteerien mukaisia, koska sivustoon sovelletaan tilapäisesti EU:n Saavutettavuusdirektiivin 5 artiklassa tarkoitettua poikkeustilaa kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Sivuston saavutettavuuspuutteita korjataan jatkuvasti käytettävissä olevien resurssien puitteissa.

• Päävalikko ei ole saavutettavat
• sivunavigaatioon ei pääse näppäimistöllä
• aktiiviset kohdat eivät näy
• osa linkeistä katoaa kun käytetään suurkontrastista mustaa
• sivu ei zoomaudu oikein
• tekstin suurennos siirtää tekstin päällekkäin
• murupolku (näkyy yläkuvassa, otsikon alla) käyttää sekakielisyyttä,

 

Palaute ja yhteystiedot


Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Mikäli havaitsette sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

 

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (siirtyy uudelle sivustolle). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomainen


Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuuden valvonnan yksikkö