Varhaiskasvatus

 

 

Alle 7-vuotiaat lapset voivat saada varhaiskasvatusta kunnan järjestämänä. Käytännössä varhaiskasvatusta järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

 

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma. Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä (enintään 10h/vrk) tai osapäiväistä. Vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen alkamista. Varhaiskasvatus on maksullista.

 

Perhepäivähoito kunnassamme

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu. Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma.

Pomarkun kunta järjestää laadukasta varhaiskasvatusta yhteistyössä vanhempien kanssa – perheen ja lapsen yksilölliset tarpeet huomioiden.


Päiväkodinjohtaja

Piia Lemström
piia.lemstrom(at)pomarkku.fi
p. 044 750 1195
Parhaiten tavoitettavissa puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. 


Varhaiskasvatuksen laskutusasiat
Hanna Pohjatalo
hanna.pohjatalo(at)pomarkku.fi
p. 041 730 3426

 


Päiväkoti

Uuden päiväkodin nimi on Kivisillan päiväkoti ja tulevat ryhmät syksystä lähtien:

Päiväkodissa järjestetään tarvittaessa myös ilta -ja vuorohoitoa vanhempien työstä tai opiskelusta johtuen.
Heikinpolku 1, 29630 Pomarkku
paivakoti(at)pomarkku.fi
p. 044 750 1195


Ryhmät

Touhutossut: sisarusryhmä 1-3v p. 044 750 1196
Vipeltäjät: pienryhmä 3-5v p. 040 62 14191
Nopsajalat: 4-5v p. 044 541 1332
Vauhtiveikot: esiopetusryhmä p. 044 750 1169

Missä on selkeitä sääntöjä ja rakkautta ilman ehtoja – nimenomaan molempia – siellä on lapselle turvallisia ihmisiä ja hyvä koti.

 

 

 

Pomarkun Daisy Family

Pomarkun eDaisy

 

Lomakkeita ja tietoja

Sivulla olevat linkit aukeavat uuteen ikkunaan.