Pomarkun kirjaston palvelut

Langaton verkko

Pomarkun kirjasto tarjoaa asiakkailleen julkiseen käyttöön langattoman WLAN – verkon. Verkko on vapaa, maksuton ja tunnistamista ei tarvita. Verkko näkyy nimellä ”KirjastoYleinen”. Yhteys on salaamaton, käytä koneessasi palomuuria ja virustentorjuntaohjelmaa.

Digitointihuone

Oletko kaappeja penkoessasi törmännyt vanhoihin tärkeisiin videokasetteihin, äänilevyihin tai valokuviin ja haluat, että niillä olevat arvokkaat muistot säilyvät edelleen? Pomarkun kirjastossa voit digitoida omat aineistosi, eli tehdä esim. VHS-videosta DVD-levyn tai C-kasetista tai LP-levystä CD:n, minkä jälkeen voit katsoa/kuunnella tallenteita nykyaikaisilla laitteilla. Voit myös skannata, muokata ja tallentaa valokuvat, diat ja negatiivit digitaaliseen muotoon. Digitointihuone on käytössä kirjaston aukioloaikoina. Käyttö on maksutonta. Huonetta varataan yli 15-vuotiaille asiakkaille enintään neljäksi tunniksi kerrallaan. Varauksen voi tehdä kirjastossa tai puhelimitse 044 750 1170. Digitointi on omatoimista. Kirjaston henkilökunta ei digitoi asiakkaan aineistoja.Muistitikkuja ja levyjä voi ostaa kirjastosta (suosittelemme pankkikorttimaksuja).

Tuo oma näyttelysi kirjastoon

Aikuiset ja lapset voivat esitellä taidettaan, valokuviaan, käsitöitä ja muita tekstiilejä sekä esineitä tai vaikka harrastuksiaan. Tuo oma kokoelmasi myös muiden ihailtavaksi! Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: p. 550 5666 /Pirjo Schulze.

Lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu aina kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 17 kirjaston lukusalissa. Ajankohtaisen lukupiirikirjan voi varata Pomarkun kirjastoon.  Tervetuloa keskustelemaan tai kuuntelemaan, minkälaisia ajatuksia kirja on herättänyt. Tulevat lukupiirit löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Satutunnit

Satutunnit pidetään joka toinen maanantai kirjastolla (käynti terveyskeskuksen vanhasta ovesta) klo 9:30-10.Satutunneilla kuunnellaan satuja, piirretään ja jutellaan. Tulevat satutunnit löydät tapahtumakalenterista.Tervetuloa! Jos haluat tulla lukemaan satutunneille satuja, ota yhteyttä kirjastoon puh. 044 750 1170.

Olet tervetullut kirjastoon kokoamaan pala palalta vaihtuvia palapelejämme (palapeli sijaitsee kirjaston entisen lainauspisteen lähellä) tai haluatko osallistua vaihtuvien käsitöiden kutomiseen/virkkaamiseen kunnanviraston aulan lehtipisteessä.

Monitoimihallin sähköinen avain ja kuntosalin käyttöaika

Sähköisen avaimen sekä kuntosalioikeutta voi ostaa kunnanviraston neuvonnasta os. Vanhatie 14 (avoinna ma, ti, ke ja to klo 10-15 ja pe klo 10-14) ja kunnanviraston sulkeuduttua, klo 15 jälkeen voi asioida kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.