Kulttuurikohteet on merkitty karttaan symbolilla:

 

Kirkot ja kylänraitti

Pomarkun kirkonkylä vanhoine rakennuksineen ja kauniine koskineen on mainittu Suomen kauneimmaksi kirkonkyläksi. Museovirasto luokittelee Pormarkun kirkonkylän valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Se on maan parhaiten säilyneitä maaseututaajamia. Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinnon kirkonkylä sai 1982.

Kylän keskustassa on kaksi kaunista kirkkoa. Vanha puukirkko vuodelta 1802 on arvokas nähtävyys restauroituine seinämaalauksineen ja erityisine saarnatuoleineen. Kaunis kivikirkko on vuodelta 1921. Pomarkun kirkot ovat osa tiekirkkoverkostoa ja ne ovat auki matkailijoille kesäkuusta elokuuhun.

Lisätietoja ja opastus: Noormarkun seurakunta, puh. 0447 309 700

 

Kotiseutumuseo

Pomarkun kotiseutumuseo toimii vanhassa kirkonkylän kansakoulussa. Näyttely uudistettiin kesällä 2020.

Kotiseutumuseon esineistö käsittää jokapäiväiseen elämään liittyneitä käyttötavaroita, kuten koti- ja ruokatalousvälineitä, käsi- ja puhdetöihin liittynyttä esineistöä sekä metsästykseen ja kalastukseen liittynyttä esineistöä.

Vanhan kansakoulun tiloissa oleva näyttely on avoinna sopimuksesta.

Osoite: Koulutie 4 A (vanhan koulun näyttelytila) 29630 Pomarkku

Lisätiedot ja opastukset: Kirjaston palvelupäällikkö Elena Iso-Oja, puh.044 550 5642
tai elena.iso-oja(at)pomarkku.fi

 

Pomarkun kotiseutumuseo -esite

Galleria Kerimanni

Galleria Kerimanni on työhuone, töiden esittelytila ja taidemaalari Sirpa Ojalan ja valokuvaaja Pentti Ojalan yksityiskoti. Galleriaan voi kuitenkin tutustua sopimuksen mukaan yksin tai pienen ryhmän kanssa. Galleriassa voit tutustua taidemaalari Sirpa Ojalan guassimaalauksiin. Lisänä akvarelleja, metalligrafiikkaa, puupiirroksia ja öljymaalauksia. Galleriasta voit taiteen lisäksi ostaa hauskoja kodinsisustustuotteita, joita Sirpa tekee käsityönä ja aivan uniikisti.

Sovi tutustumisesta Galleria Kerimanniin:
Sirpa Ojala puh.040-3539430
Pentti Ojala puh.0400-635287