Kuluvan vuoden aikana vietetään Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlaa ja Pomarkun kunnan perustamisen 150-vuotisjuhlaa monin tavoin.

Pomarkku 150 vuotta NÄYTTELYT jatkuvat kirjastolla:

Juhlavuoden iloksi järjestetään kirjastossa VANHOJEN POMARKKULAISTEN YRITYSTEN TEEMANÄYTTELY syyskuussa. Jos sinulta löytyy Pomarkussa olleista ”vanhoista” yrityksistä mainos yms. materiaalia, olisi mukavaa jos voisit tuoda niitä näyttelyyn! (Laita tuotteen taakse nimesi, puhelinnumerosi ja yrityksen nimen). Toimittaisitko esineet 11.8. mennessä Pirjolle kunnanviraston neuvontaan (ensi viikosta lähtien kirjastoon). Kiitos. P.s. Pistäisittekö ystävällisesti sanaa eteenpäin.

Pomarfin. Pohjolaan suunniteltu. Suomalaiselle muotoiltu. Hyvin tehty – jo vuodesta 1960. Näyttely, jossa pääset…aikamatkalle Pomarfinin historiaan, tutustumaan moniin kengänvalmistuksen vaiheisiin sekä kurkistamaan kenkäsuunnittelun tämän hetkiseen arkeen. Monelle pomarkkulaiselle näyttely antaa mahdollisuuden myös tuttujen kasvojen tunnistamiseen lukuisista valokuvista ja lehtileikkeistä. Näyttely Pomarkun kirjastossa 1.6.-24.7. kirjaston aukioloaikoina. Tervetuloa tutustumaan!

SATA PUUTA TAIDETAPAHTUMA JA METSÄKÄVELY 1.-16.7.2017 päivittäin klo 12-18 Galleria Kerimannissa (Kerimannintie 44).Näyttelyssä on Galleria Kerimannissa kahdessa kerroksessa metsä ja järviaiheisia maalauksia. Pihamökissä on järviruokotyöpaja jossa rakennetaan yhdessä kävijöiden kanssa tilateosta joka lahjoitetaan Pomarkun taidepuistoon. Metsäkävely lähtee Galleria Kerimannin pihasta n.600m mittaisen polun varrella on kysymyksiä Suomen luonnosta. Kävijöiden kesken arvontaa. Taidearpoja myös myynnissä. Kahvittelu mahdollisuus. Tervetuloa!

RESIINARETKI Kankaanpää – Pomarkku  ke 16.8. Lähtö rautatieasemalta klo 17:30 (paluu Pomarkussa noin klo 21), josta kuljetus Kankaanpäähän. Omat nuotioeväät mukaan. Osallistumismaksu 10 €. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu kunnanvirastolle viim. 11.8.

ISOJÄRVIPYÖRÄILY la 19.8. Lähtö Pomarkun monitoimitalolta klo 9.00. Retkellä mukana huoltoauto, mehutukset ja arvonta osallistujien kesken. Matka n. 60 km. Osallistujakisa Siikaisten kunnan kanssa. Osallistujia otetaan matkan varrelta. Viitteellinen aikataulu: Pomarkku klo 9.00, Leväsjoki noin 10.30, Otamo noin 11.15, Vaasantie 12.00
Pomarkun ja Siikaisten kunnat, Pomarkku 150 v – Elinvoimaa liikunnasta

ELOPELIT su 20.8. klo 14 Pomarkun kunnantalon puistikossa. Tarjolla elävää pelimannimusiikkia ja muuta ohjelmaa. Kansanmusiikkitapahtuma järjestetään 23. kerran. Liput 10 €/aikuinen, 3 €/lapset (sisältyy pullakahvit tai mehu). /Järj. Pomarkun pelimannit ja Pomarkun kunta.

MELONTARETKI JA MELONNAN TURVALLISUUSKOULUTUSTA: Riuttansalmi – Pomarkku ke 23.8. Kuljetus Pomarkun monitoimitalolta klo 17.00 (Pomarkussa n. 20.30).Retkellä mukana eräopas Timo Laine.Melontaretki Riuttansalmi – Pomarkku 23.8. Osallistumismaksu 10 € (sisältää kaluston ja kuljetuksen). Ilmoittautuminen kunnanvirastolle viim. 17.8 p. 02 550 5666 Omat nuotioeväät mukaan.

Pomarkun TAIDEPUISTON AVAJAISET su 27.8 klo 15. Ohjelma: Eero Mattssonin juhlapuhe, maljan nosto, musiikkiesityksiä; Jaakko Aromaa ja Teemu Ruokoski, yhteislaulua Henry Raukolan johdolla, shakkiottelu. Tervetuloa! Järjestää Juhlavuoden työryhmä

”RUOKASIENET TUTUIKSI” ke 30.8 klo 17.00 Sienineuvoja Anneli Kivelän luento kirjastossa. Pomarkun kulttuuritoimi ja Pomarkku 150 v – Elinvoimaa liikunnasta

”RUOKASIENET TUTUIKSI” ma 4.9 klo 14.00 Anneli tunnistaa sieniä kirjastossa.Pomarkun kulttuuritoimi ja Pomarkku 150 v – Elinvoimaa liikunnasta

Matalan kynnyksen ”ÄIJÄSÄHLYÄ” Pomarkun monitoimitalolla ti 5.9 alkaen klo 20.00 – 22.00.

Matalan kynnyksen KUNTOLENTOPALLOA naisille että miehille Pomarkun monitoimitalolla starttaa to 7.9. klo 18-19 yhteistyössä Pomarkun Naisvoimistelijoiden kanssa.

SuomiMies ja Nainen KUNTOTESTIT to  7.9. klo 15-19 monitoimitalolla (kehonkoostumismittaus (inbodylaitteella), puristusvoiman mittaus ja Polar kuntotesti (perustuu lepotilassa tehtyyn sykkeen miittaukseen).Ei osallistumismaksua. Satakunnan Sydänpiiri ry. hoitaa kolesterolin mittauksen, joka on 35: lle ensimmäiselle ilmainen ja muille 5 €, kuntotestiin järjestetään yhteiskuljetus Tuunajärveltä ja Honkakoskelta, jos tarvetta on. Pomarkku 150 v – Elinvoimaa liikunnasta hankkeen yhteistyökumppanit esittelevät toimintaansa) Kaikille testin suorittaneille henkilökohtainen palaute.
Lounais-Suomen Liikunta- ja urheilu, Pomarkku 150 v – Elinvoimaa liikunnasta

”Matalan kynnyksen” SISÄLIIKUNTARYHMÄT starttaavat viikolla 37. Kirkonkylässä monitoimitalolla, Tuunajärven Kylätalolla ja Honkakosken koululla. Päivät ja kellonajat tarkentuvat, kun salivuorot on myönnetty

VESIJUMPAT Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa tiistaisin ja torstaisin alkaen 12.9 ja 14.9 klo 17.15 – 18.00 Kuljetukset Pomarkun Salelta klo 16.30 ja paluu jumpan jälkeen. Yhteensä 13 jumppakertaa/ ryhmä. Ilmoittautuminen ja kausikortti (70 €) kunnanvirastolta. Osallistujat maksavat itse pääsymaksun kuntoutuskeskukseen.

LUONTOMATKA Kurjenrahkan Kansallispuistoon Varsinais-Suomeen su 17.9 (lähtö monitoimitalolta klo 9.00 ja paluu n. klo 18.30). Matkalla luonto-oppaana Pentti Ojala ja sienineuvoja Anneli Kivelä tunnistaa sieniä. Teemme n. 10 km:n kävelyretken kansallispuistoon. Omat nuotioeväät mukaan. Osallistumismaksu 20 € ja ilmoittautuminen kunnanvirastolle viim. 13.9.

Monitoimitalon KUNTOSALISSA OPASTUSTA laitteiden käyttöön ja oikeisiin liikeratoihin keskiviikkoisin 27.9, 4.10 ja 11.10 klo 17 – 19.00 (ei osallistumismaksua), Tuunajärven kylätalon kuntosalissa torstaisin 28.9 ja 5.10. klo 18.00 – 19.00

Satakunnan Sydänpiirin Verkkopuntari PAINONHALLINTARYHMÄ starttaa ke 4.10 (ei osallistumismaksua pomarkkulaisilta) Ilmoittautumiset kunnanvirastolle 20.9 mennessä. Ilmoittautuneille lisätietoja.

Satakunnan Sydänpiirin LUENTO Pomarkun paloasemalla ma 16.10 klo 18 – 19.30 aiheesta ”Tunnetko arvosi – luento verenpaineesta ja sen kotihoidosta” (ei osallistumismaksuja).

Pori Sinfoniettan KONSERTTI monitoimitalolla (Harjantie 1) : Sata Klasis II -maakuntakiertue to 14.9. klo 18.Ohjelmassa:
József Hárs, kapellimestari+käyrätorvi
Jean Sibelius: Belsazarin pidot
W.A. Mozart: Käyrätorvikonsertto nro 3 K 447
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 1.
Liput: 20/15/5 e. Hinnat sisältävät Ticketmasterin toimitusmaksun. www.ticketmaster.fi

KUNNANVALTUUSTON JUHLAKOKOUS perustamispäätöksen kunniaksi lokakuussa.

Satakunnan Sydänpiirin LUENTO Pomarkun paloasemalla ma 20.11 klo 18 – 19.30 aiheesta ”kolesteroli kohdalleen” (ei osallistumismaksuja).

Remix-yhtyeen KONSERTTI koululaisille 1.12. monitoimihallissa.

Yö-yhtyeen KONSERTTI 2.12. monitoimihallissa.

Itsenäisyyspäivänä ke 6.12. JUHLAVALAISTUS kyläraitilla ja itsenäisyyspäivän tilaisuudet. Juhlatoimikunta haastaa kyläyhdistykset valaisemaan omat raittinsa samana iltana. Pomarkun kirjaston kuukausittaiset juhlavuosinäyttelyt.

JUHLATOIMIKUNTA KUTSUU KUNNAN YHDISTYKSET MUKAAN JUHLAVUODEN VIETTOON JOKO OMILLA TAPAHTUMILLA TAI OSANA MUIDEN TAPAHTUMIA. Tarkemmat tiedot julkaistaan kuntatiedotteissa lähempänä tapahtumia. Tule mukaan!

Lisätietoja Jussi Heervä, puh. 044 094 0792, jussi.heerva(at)pomarkku.fi.